Maaseik Zaterdag 28 maart 2009

Het terracottaleger van Xi'an
De musea van Maaseik haddden van 1 oktober 2008 tot en met 31 maart 2009 in de Minderbroederskerk de tentoonstelling "Het terracottaleger van Xi'an, schatten van de eerste keizers van China.
Het meer dan 2000 jaar oude terracottaleger is gevonden in de Chinese provincie Shaanxi nabij Xi'an. Deze wereldberoemde attractie trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het staat op de Unesco werelderfgoedlijst en is een van de grootste archeologische vondsten van de 20ste eeuw.
Het Terracotta Leger bestaat uit voetsoldaten, ruiters met paarden, boogschutters en wagenmenners die de tombe bewaakten van keizer Qin Shi Huang Di. Het graf van keizer Qin Shi Huang Di wordt omringd door graven van prinsen en prinsessen. Deze bijzondere grafcultus uit de Qin-dynastie krijgt in de opvolgende West-Han-dynastie een eigen karakter. Talrijke unieke grafgiften uit beide dynastieën zijn door archeologen blootgelegd. Ze geven de mogelijkheid de cultuur van het begin van het Chinese keizerrijk te bestuderen en te bewonderen.

Photos: